formatorul sef al Partidului Conservator, profesorul Dan Voiculescu, s-a manjit cu o diploma de doctor pe care a achizitionat-o de la o universitate americana ilegala * Dupa ce si-a adjudecat de la Pacific Western University statutul de doctor cu numai 240 de dolari
, "Felix" Voiculescu s-a grabit sa predea la ASE
Dan Voiculescu a fost profesor la Academia de Stiinte Economice. A predat pe banii contribuabilior, numai el stie ce si cum, ani buni, foarte buni pentru buzunarele lui. Dupa cum stiti, ca sa fii profesor de Universitate trebuie sa ai patalama de doctor. Ei bine, Voiculescu are una romaneasca, obtinuta cu sudoarea fruntii Crescent, in 1987, chiar de la ASE. Cum doar o diploma de doctor nu dadea bine la CV, "dom' profesor", asa dupa cum se lauda peste tot ca i s-ar spune, s-a gandit sa o altoiasca pe cea romaneasca cu pedigri american.
Asa se face ca, in 1990, cand toata lumea era ocupata cu libertatea fesenista, Voiculescu s-a pus cu burta pe carte si a studiat cat a fost ziulica de mare, prin birourile Crescent, pana ce a obtinut, tocmai in indepartata America, la institutia de invatamant Pacific Western University o diploma de doctor. Pana aici nimic senzational, o sa ziceti. Asa a gandit si "dom' profesor", ca doar nu a fost primul autohton care a ajuns doctor in America. Apoi, ce mare
scofala o fi sa obtii o diploma la Harvard, ca multi altii, si-a zis Voiculescu. Si pentru ca a dorit sa fie mai breaz decat confratii din Comertul Exterior, viitorul sef PC a ales Pacific Western University special pentru renumele ei: de scoala neacreditata in Statele Unite si aflata de zeci de ani pe lista neagra a universitatilor din toata lumea, o paria in sistemul american de invatamant. O facultate fara sediu, o progenitura care pentru cativa arginti te face intr-o clipita doctor in ce vrei tu, desi nu are voie sa emita astfel de diplome. Pacific Western University este o pseudoinstitutie care, din cauza scandalurilor, isi schimba denumirea si locatia ca pe ciorapi. Murdari, evident.
Dar credeti ca Voiculescu s-a oprit aici? Nu. Dupa ce si-a pus pe picioare intunecata firma
GRIVCO, el s-a gandit sa predea ce stie - pardon, ce nu stie - la ASE. Si uite asa, incepand cu 1996, Voiculescu a ocupat vremelnic, la universitatea cu "bila care nu mai cade" din Piata Romana, Catedra de Relatii Economice Internationale, disciplina Competitie si Competitivitate!!!
Si a tot predat Voiculescu la "competitivitate" pana cand s-a oripilat de faptul ca si alti profesori au avut tupelul sa-l imite, sa-si procure diplome false si sa intre astfel in "competitie" cu el. Dintr-o data, "dom' profesor" s-a vazut detronat din fotoliu de doctor cu patalama desueta, ilegala conform Statelor Americane. Efectiv, dar efectiv, Voiculescu s-a oparit la nervi si a dat un comunicat moral - efectiv moral - pe site-ul sau efectiv personal: Din 2003 mi-am suspendat cursurile in semn de protest fata de usurinta acordarii titlului de doctor unor persoane cu o moralitate sau profesionalism indoelnice. Curat murdar, coane dom' profesor. Pai sa vina oricine sa se faca ilegal doctor in stiinte, ca dumneata? Nu se cade! Asa ca noi, in acest caz moral, suntem alaturi de dumneavoastra si va rugam sa va tineti de cuvant, sa nu va mai intoarceti la catedra, ca nu merita sa fiti coleg de birou cu imoralii astia care au atentat la pudoarea dumitale de doctor in "cunostinte".
Apropo, "dom' profesor": Ce drac' dom'le, nu puteai sa obtii o diploma mai acatarii, te-ai calicit tocmai la asta si ti-ai cumparat-o de la Pacific, unde costa
doar 240 de dolari!?! Zau asa, nu da bine la Cv-ul pe care il afisezi pe toate site-urile care iti apartin. (Pentru studiu cercetati www.danvoiculescu. net, www.danvoiculescu.ro, www. pur.ro, www.aoar.ro etc.)
Fabrica de diplome Pacific
Pacific Western University (PWU), institutia care i-a eliberat lui Dan Voiculescu diploma de doctor in 1991, si-a schimbat in 2007 numele in California Miramar University (CMU). Nu s-a schimbat insa nimic in nivelul de pregatire pe care il ofera asa-zisa universitate, nefiind acreditata de nici una din agentiile recunoscute de Departamentul American pentru Educatie.
Diplomele emise de fosta Pacific Western University nu au, practic, nicio valoare in fata companiilor private sau a institutiilor publice. Mai mult, potrivit legislatiei americane, folosirea in unele state a acestor diplome este ilegala sau cel putin supusa unor restrictii, tocmai pentru a preveni eventuale fraude.
In California, unde reglementarile in acest domeniu sunt probabil mai blande, universitatea a primit aprobarea sa functioneze din partea Biroului pentru Educatie Privata, ceea ce insa nu echivaleaza cu acreditarea, si nici nu permite organizarea de studii de doctorat.
Cu atat mai mult cu cat toate cursurile se desfasoara la distanta, prin Internet, universitatea neavand sali de cursuri, laboratoare si toate celelalte facilitati care se regasesc intr-un campus universitar adevarat.
Sub vechiul nume, acela de Pacific Western University, institutia a fost implicata in nenumarate scandaluri, fiind acuzata ca nu respecta criteriile necesare pentru activitatea academica, astfel ca functioneaza, practic, ca o "fabrica de diplome".
In 2004, autoritatile americane au realizat chiar si o ancheta privind universitatile neacreditate, Pacific Western fiind una dintre cele nominalizate ca eliberand diplome ce pot fi daunatoare pentru reputatie.
Aceeasi diploma, demisie la Dublin
Nici pe plan international universitatea nu se bucura de vreo apreciere. In 2005, in Irlanda, a izbucnit un urias scandal de presa, dupa ce s-a descoperit ca principalul consilier pe probleme stiintifice al Guvernului de la Dublin, Barry McSweeney, si-a luat doctoratul in biotehnologie si biochimie la Pacific Western, dupa numai un an de studiu.
In urma scandalului, McSweeney a fost obligat sa-si dea demisia. La data respectiva, cotidianul "Irish Independent", care a declansat investigatia, califica universitatea ca fiind "lipsita de orice autoritate si reputatie in lumea academica".
De altfel, vizitand site-ul universitatii, singurul lucru care poate fi remarcat despre institutia "academica", este acela ca ofera cele mai ieftine diplome. Chiar si in comparatie cu alte "fabrici de diplome". Tineti-va bine: Pacific Western University percepe doar 240 de dolari pentru un curs de licenta. Altfel spus, doctoratul lui Voiculescu nu este doar lipsit de valoare, ci si foarte ieftin.
Apropo final: Daca irlandezul McSweeney si-a dat demisia din guvernul de la Dublin, dumneata, dom' profesor Voiculescu nu vrei sa-i urmezi exemplul si, macar asa, de ochiii lumii, sa nu mai candidezi la alegerile din noiembrie!?! Dupa cum stii, Parlamentul este plin de falsi si imorali; dupa ce te-ai suspendat din profesorat, suspenda-te si din activitatea parlamentara, ca s-au saturat romanii sa te plateasca. Asa zic sondajele de opinie. "Parol doner", monsieur Voiculesco.
Pacific Western University este o pseudoinstitutie care, din cauza scandalurilor, isi schimba denumirea si locatia ca pe ciorapi.
Definitiile din DEX, pentru avocatii lui Felix
competitivitate: (s.f.) Calitatea de a fi competitiv;
competitie: (s.f.) Lupta intre doua sau mai multe persoane sau state, organizatii, care urmaresc acelasi avantaj sau acelasi rezultat; concurs; concurenta; intrecere.
contribuabil: (s.m.f.) Persoana, fizica sau juridica, supusa impozitelor;
daunator: (adj.) Care dauneaza; in stare sa dauneze; pagubitor;
demisie: (s.f.) Declaratie (scrisa) prin care o persoana renunta la un post sau la o functie (benevol sau prin constrangere);
efectiv: (adj.) Care are efect; real, adevarat;
fabrica: (s.f.) Intreprindere industriala in care se transforma materiile prime in produse
(finite), in serie si in cantitati mari;
fals: (adj.) 1. Care este contrar adevarului, mincinos, neintemeiat; care are numai aparenta adevarului; contrafacut, imitat; artificial; 2. (despre oameni) Prefacut, ipocrit; 3. (muz.) Care suna contrar legilor armoniei;
ieftin: (adverbial, despre lucruri) Care costa putin; cu pret redus; necostisitor;
ilegal: (adj.) Care nu este in conformitate cu legea; nelegal; (adv.) in mod tainic; pe ascuns;
imoral: (adj.) Care este in contradictie cu principiile moralei; lipsit de integritate morala; contrar moralei; nemoral.
reputatie: (s.f.) Opinie publica (favorabila sau defavorabila) pe care o manifesta publicul pentru o persoana sau pentru un lucru;
valoare: (s.f.) Insusire a unor obiecte, fenomene, fapte, idei de a corespunde trebuintelor sociale si idealurilor generate de acestea; suma calitatilor care dau pret unui obiect, unei fiinte, unui fenomen etc;
vremelnic: (adj.) Care dureaza putina vreme; de durata scurta; temporar; provizoriu.